BOOKING

Aarhus – et sandt modemekka

Dagene, hvor København virkede som den eneste mulige destination for en shopping  weekend i Danmark, er længe ovre. Aarhus er nemlig trådt ud af Københavns skygge og blevet en by, der i den grad har fingeren på modepulsen.

 

I byen finder du i dag alle de kendte brands såvel som unikke aarhusianske designtalenter og ikke mindst cool street style rundt omkring på gader og stræder.

 

Læs med her, og bliv klogere på Jyllands modehovedstad. Vi giver tips, som gør det muligt for dig at holde en miniferie i Aarhus fyldt med shopping og modeindtryk.

 

 

Eksklusive modebutikker

Er du til mode fra de internationale luksusbrands? Og er du ikke bange for at investere i kvalitet? Så er Aarhus byen for dig. Der er efterhånden kommet en del high end butikker, og det betyder, at du har rig mulighed for at iklæde dig de nyeste styles fra de førende modehuse.

 

Støy

På Store Torv finder du butikken Støy, der forhandler tøj, sko og accessories til både kvinder og mænd. Her er der mærker som danske Ganni og eksperimenterende Acne Studios. Butikken er desuden kendt for deres store udvalg af cool sneakers fra alle de populære brands.

 

Room4

I Østergade – få minutters gang fra Hotel Ritz – ligger butikken Room4, der forhandler international mode til kvinder. Her kan du få fingrene i klassiske og elegante brands som Burberry, Hugo Boss og Moncler. Items fra disse modehuse er sikre og tidsløse køb.

 

Stylepaste

Studsgade, som er en hyggelig lille gade i Latinerkvarteret, huser livsstilsbutikken Stylepaste. Butikkens rum er en smuk herskabslejlighed, og det passer perfekt, da de både forhandler interiør og tøj. Du finder her brands som Toga Pulla, Lovechild 1979 og ikke mindst møbler fra Gubi.

 

Hos Støy på Store Torv finder du en lang række luksusbrands til begge køn.

 

Budgetvenlig high street

High street brands udmærker sig ved at være lynhurtige til at opsnappe tendenser fra catwalken og skabe items, der er til at betale. De fleste danske byer har high street som H&M, men i Aarhus finder du et ekstra stort udvalg af både danske og internationale high street-butikker.  

 

Weekday

I Guldsmedgade kan du lægge et smut forbi den svenske butik Weekday. Her forhandles der tøj og accessories til mænd og kvinder, som går efter et skandinavisk look med en rå kant. Du finder både deres eget mærke samt jeans fra Cheap Monday.

 

& Other Stories

& Other Stories er, ligesom Weekday, en svensk high street-butik, som hører under H&M Group. Den ligger i Vestergade, og i den store butik finder du et hav af fine produkter til den modebevidste kvinde. Brandet er særligt kendt for deres silkeskjorter, smykker og skønhedsprodukter.

 

Envii

I Bruuns Galleri og på Store Torv finder du Aarhus’ to Envii-butikker. Det danske brand er Samsøe & Samsøes ’lillesøster’, som tilbyder forbrugerne et billigere alternativ, når de shopper tøj. I butikkerne er der altid lækre striktrøjer og nye trends til gode priser.

 

I Envii-butikken på Store Torv kan du shoppe de nyeste tendenser til fornuftige priser.

 

Aarhusiansk design

Byen har et meget kreativt modemiljø. Aarhus danner nemlig ramme for VIA Design, som uddanner talentfulde designtalenter. Hvert år afholdes der modeshow, hvor afgangseleverne fremviser deres innovative designs. Du kan se billeder fra det seneste show her.

 

Aarhus byder dog ikke kun på spirende talenter, men også en række etablerede brands. Eksempelvis stammer high street-brandet Minimum fra byen. Det samme gør det populære regntøjsmærke Rains, der er blevet anerkendt verden over for deres stilfulde design af regntøj.  Af mere unikke aarhusianske brands kan nævnes soulwear-mærket Lakor samt det bæredygtige mærke Agurk, kendt fra Løvens hule på DR1.

 

Aarhusianske Rains har formået at gøre regntøj og vandtætte accessories stilfulde.

 

Inspirerende gadestil

Aarhus er fyldt med inspirerende mode i form af lækre butikker, lokale brands og innovative designtalenter. At der er god stil i byen er heller ikke gået udlandet forbi; sidste år satte ingen andre end fransk Elle Aarhus på det internationale modekort, da de bragte et street style-billede fra Nørre Allé.  

 

Den aarhusianske mode findes altså ikke kun indenfor i butikkerne. Få et afbræk fra shoppingen og gå en tur i Latinerkvarterets brostensbelagte gader. Her kan du med garanti blive inspireret af fashionable aarhusianere, der sætter deres egne præg på tidens tendenser.

 

Der er god stil i Aarhus’ gader – særligt i det charmerende Latinerkvarter.

 

Oversigt over alle artikler