BOOKING

Dokk1 Aarhus

– imponerende og fuld af spændende arrangementer

Aarhus fik i juni 2015 et nyt vartegn. Nemlig det fantastiske kulturhus Dokk1, som huser Aarhus Hovedbibliotek, en teatersal, Borgerservice og Europas største automatiske parkeringskælder med plads til 1000 biler. Og så får Dokk1 en station til den kommende letbane.
 
Med en imponerende arkitektur, som ifølge denne artikel i Politiken, minder om en gigantisk burger, placerer Dokk1 på havnen i Aarhus sig blandt Europas mest interessante nyere bygningskonstruktioner.
 
Dokk1 er et besøg værd alene for at se nærmere på bygningen, men det er så sandelig også værd at tjekke oversigten over arrangementer. Vi har her samlet nogle af dem, der løber af stablen i oktober måned.
 

Masser af musikarrangementer i Dokk1 i oktober

Men hvad kan du opleve i Dokk1? Stedet leverer hver måned en lang række arrangementer. Mange af dem er endda gratis.
 
I oktober kan du for eksempel komme til foredrag om musikeren Patti Smith eller det legendariske rockband Rolling Stones, lige som der arrangeres fyraftenskoncerter og musikquiz.
 
Læg dertil sjove lytteklubber, hvor musiknørder møder musiknørder. Du kan selv tage musik med og spille for de andre musiknørder, og så diskuteres musikken efterfølgende, eller du kan deltage i lytteklubben for klassisk musik.
 

Velkommen i den digitale tidsalder

Vi lever i en digital tidsalder, hvor rigtig mange ting styres af computere og elektronik. Det afspejles i arrangementskalenderen på Dokk1, hvor adskillige events kredser om den digitale verden.
 
Du finder blandt andet ”Digitale fodspor”, som er for børn i 7.-10. klasse. Her lærer børnene om, hvilke digitale fodspor man sætter, når man færdes på internettet.
 
For samme klassetrin finder du et arrangement, hvor du lærer om informationssøgning. Hvordan du finder, det du søger på internettet.
 

Er du mellem 7 og 14 år kan du blive kode-pirat

Er du mellem 7 og 14 år gammel, så er Coding Pirates måske noget for dig. Hver mandag mødes i, og sammen med voksne ser I på, hvordan man koder på mange spændende måder og hvem ved? Måske er det dig, der koder det næste Minecraft J
 
Har du en iPhone eller Android telefon – en af de såkaldte smartphones – og bruger du den kun til tale og en sms i ny og næ, så kunne IT for begyndere-arrangementerne være noget for dig.
 
Hver gang tages et nyt emne under behandling, og i oktober kan du blandt andet lære mere om iPhone og iPad fra Apple, eller Android systemet som er fra Google.
 

Lær Google og deres tjenester at kende

I oktober kan du også lære Google bedre at kende. Ikke blot historien om Google, men du får også en introduktion til de mange tjenester og værktøjer, som Google leverer.
 
Det drejer sig om Google Drev, som blandt andet indeholder et skriveprogram og et regnearksprogram, Youtube, Gmail og så selvfølgelig søgemaskinen.
 

Foredrag om og 3 film af mesterinstruktøren Martin Scorsese

For de filminteresserede er der i oktober mulighed for at fordybe sig i den Oscar-vindende instruktør Martin Scorsese og hans skelsættende værker. Du får både et foredrag og muligheden for at se 3 film fra hans hånd.
 

Raging Bull, Goodfellas og The Departed

Film nummer 1 i oktober er Raging Bull med Robert De Niro i hovedrollen. En rolle som han vandt en Oscar for.
 
Den anden Scorsese-film i oktober er gangsterfilmen Goodfellas. Igen med Robert De Niro og denne gang bakkes han op af Joe Pesci og Ray Liotta.
 
Den sidste Scorsese-film i oktober er samtidig den, han vandt en Oscar for. Det er en genindspilning af en asiatisk film ved navn ”Infernal Affairs”.
 
I Scorseses udgave har den fået navnet ”The Departed” og rollelisten bugner af store navne som Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Martin Sheen og Mark Wahlberg.
 

Mindfulness, slægtsforskning m.m.

De allerede nævnte arrangementer er blot nogle af dem, du kan opleve i Dokk1 i oktober. Du finder også interessante arrangementer som et ”Spørgehjørne for slægtsforskning”, ”Yndlingsbøger! Bibliotekaren anbefaler”, møder for iværksættere, en strikkecafe og ”Ro & ord”, som handler om mindfulness og meditation.
 
Så når du har set nærmere på selve bygningen, og hvad den indeholder, så er du faktisk først lige begyndt. Arrangementskalenderen bugner af masser af spændende tilbud, og det er bare om at melde dig til.
 
Du finder Dokk1’s arrangementskalender her