BOOKING

Dyrehaven Aarhus

Dyrehaven Aarhus

Overvejer du et ophold i Aarhus? Så er det oplagt at slå et smut forbi én af byens fremmeste attraktioner: Marselisborg Dyrehave. I Dyrehaven finder du nemlig et smukt landskab med unikke aarhusianske naturoplevelser - helt tæt på hjorte og vildsvin.

 

En park ud over det sædvanlige

Ønsker du at opleve Dyrehaven alene, eller vil du hellere guides? Uanset hvilken form for friluftsliv du er til, giver Dyrehaven dig masser af muligheder.

Mens du altid kan tage på solotur i parken, er der nemlig også nogen gange mulighed for at blive taget i hånden af en guide. Den del står Aarhus Kommunes naturvejledere for, når de til tider afholder guidede ture med naturformidling i Dyrehaven og Aarhus’ øvrige natur.

Vælger du at udforske Dyrehaven på egen hånd, giver dens 22 hektar giver dig masser af rum for udfoldelse - for store såvel som små... Og når du får brug for et hvil, kan du og dem omkring dig nyde omgivelserne og jeres medbragte madpakker fra et af parkens mange bord-bænkesæt.

Omkring visse træer og trægrupper vil du støde på opsatte hegn. Årsagen til dette er, at hjortene har smag for bark, hvilket betyder, at de kan ødelægge beplantningen.

 

Dyr: Kom tæt på hjorte og vildsvin

Som besøgende i Marselisborg Dyrehave har du en enestående chance for at komme helt tæt på den danske natur. På udflugtsstedets grønne arealer gemmer der sig nemlig en imponerende bestand af sikahjorte, dådyr og vildsvin.

 

Hjortene går du frit imellem, mens vildsvinene er indhegnede. Husk dog under besøget på at de fritgående dyr ikke er kæledyr – og sågar i visse tilfælde kan være farlige: Særligt omkring hjortenes brunst. Børn bør derfor ikke færdes alene i dyreparken.

 

Sikaen er (oprindeligt) en østasiatisk hjorteart, som blev indført i Danmark i 1900-tallet. Her er den siden da blevet brugt som jagtvildt og som skuedyr ved dyrehaver og godser. I Dyrehaven kan du opleve den i sit rette element – skoven – hvor den lever af urter, græs, knopper, bark, m.v.

 

Du kan skelne dådyret fra sikaen ved, at dådyret er større og lysere. Herudover bærer den tre markante sorte striber på den bagerste del af kroppen. Også ved gevirerne kan du se forskel. Mens sikaernes gevirer er spidse, har dåvildtets nemlig form som skovle.

 

Vildsvin har en flere tusinde års historie i den vilde danske natur, hvor de dog er fortid nu. I Marselisborg Dyrehave findes de imidlertid stadig. Her går de – af hensyn til gæsternes sikkerhed – i en indhegning, som lader dig opleve dem på relativt nært hold.

 

Regler: Frihed under ansvar

Friheden er stor i Marselisborg Dyrehave. Dog skal du naturligvis – som altid - tage hensyn til den omgivende natur. Der er derfor visse regler for, hvad du må og ikke må, så mennesker såvel som dyr/natur ikke lider overlast under besøget. Bl.a.:

 

  • Børn skal gå sammen med voksne.
  • Du må – af dyrehelbredsmæssige årsager – ikke fodre vildsvinene.
  • Du må ikke fodre dådyr og sikaer med brød, pasta og lignende, da dyrenes fordøjelsessystemer ikke kan tåle det. Derimod må du gerne fodre dem med gulerødder og æbler.
  • Dyrene kan være farlige – hold derfor altid en fornuftig afstand.
  • Lad olden og kastanjer ligge i skovbunden. De indgår som en del af dyrenes naturlige føde.
  • Du må ikke løbe eller cykle i Dyrehaven.
  • Hunde må ikke medbringes.
  • Du må gerne fotografere og filme.
  • Som med alt andet: Efterlad stedet som du selv ønsker at finde det.

 

Du kan læse mere om reglerne og få andet information ved velkomsttavlerne, som står ved Dyrehavens indgange. Find desuden mere info på Aarhus Kommunes hjemmeside.

 

 

Adresse & Kort: En oase i Højbjerg

Du finder Dyrehaven i Thors Skov - beliggende i den sydlige del af Aarhus - på adressen:

Ørneredevej 6, 8270 Højbjerg

 

 

 

Åbningstider & pris

Du kan besøge Dyrehaven fra kl. 08.00 til solnedgang. Om natten er der ikke adgang, da dyrene skal have ro. Entréen er gratis.

 

Klar til et ferieophold i Aarhus?

Dyrehaven kan holde store såvel som små underholdt i mange timer... Og med alle de øvrige oplevelser i Aarhus er der nok at give sig til under en ferie i byen.

 

Men hvad så efter de lange og begivenhedsrige dage? Jo, så skal du naturligvis bruge et sted at overnatte. Her kan Hotel Ritz hjælpe. Vi lader dig nemlig booke én eller flere overnatninger: Så er du sikker på at have en komfortabel seng i hjertet af Aarhus under dit ophold.