BOOKING

En weekend i kunstens tegn

Lad jer inspirere, forundres og begejstres med et kunstophold i Aarhus, hvor I kommer vidt omkring fra kendte og moderne kunstnere til små finurlige kunststeder og royale skulpturer.
Tilsat mad og drikke med fokus på kvalitet, kreativitet og oplevelse samt gode muligheder for at shoppe inspirationen med hjem, så har I opskriften på en perfekt kunstweekend.
 

Hvad skal I opleve:

 

ARoS:

Aarhus kunstmuseum, der hvert år har store kunstnere på programmet. Lad jer forsvinde i mørket i kælderens ”Ni rum,” en fast udstilling, som byder på noget til alle sanser. Bliv suget ind i universer af veletablerede skiftende kunstnere som f.eks. Asger Jorn, Wes Lang eller Regentparret. Nyd udsigten og bliv forundret over det skiftende både lys og temperatur på toppen af kunstbygningen i Olafur Eliassons spektakulære ”Regnbuen.”
 

Godsbanen:

Aarhus’ kulturelle kraftcenter, hvor kunst skabes og udvikles. Her er skiftende udstillinger, mulighed for at se kunstnerne i arbejde, foredrag, koncerter og mange andre evnets. Alt sammen med fokus på kunst og kultur. Bygningen er et besøg værd i sig selv med sit stejle skrå tag, som kan bestiges, og udsigten over Aarhus og banelegmet åbner sig.
 

Gallerier:

Området omkring Latinerkvarteret med både Vestergade og Mejlgade byder på mange små interessante og finurlige gallerier. Her finder I upcomming kunstnere side om side med mere etablerede.
 

Keramik:

Frederikbjerg, især Jægergårdsgade byder på flere små unikke keramikværksteder, hvor keramikkerne arbejder i butikken. Her finder I alt fra fantasifulde skulpturer og service til  mere stilfuldt og stramt design.
 

Marselisborgslot og have:

Det over 400 år gamle slot ligger smukt på toppen af Mindeparken med en fantastisk udsigt over Aarhus bugten. Regentparret benytter Marselisborg som sommerresidens, og slottet er ikke åbent for offentligheden. Det er slothaven derimod. Den er anlagt i engelsk stil med store græsplæner omgivet af træer og små søer. Parken byder også på en række spændende kunstværker, en rosenpark og en urtehave.
 

Shopping:

Decorateshop, Jægergårdsgade. Trendy og moderne boligindretning. Mærker som Kähler, By Nord og HAY.

 
2trinop, Latinerkvarteret. Dansk design og kunsthåndværk med seks udøvende designere og kunsthåndværkere i kreativt samarbejde. Her finder I bl.a. speciallavede smykker, glaskunst og skindtekstiler.
Link: https://www.facebook.com/2trinop
 
Galleri Charlotte Fogh, Mejlgade. Nye, dog etablerede, ind- og udenlandske kunstnere. Nyd også Galleriets skønne kunsthave.


Mad og drikke:

Cafe Under masken, Bispegade. Legendarisk bar og cafe udsmykket med kunst af indehaveren Hans Krull. Under Aarhus festuge har I mulighed for at få tegnet jeres portræt af kunstneren selv.

 
ART restaurant, ARoS kunstmuseum Aros Alle. Med en fantastisk udsigt over byens tage, kan I nyde både brunch, frokost og middag inspireret af årstiderne og danske specialiteter.

 
Godsbanens spiselaug, Godsbanen Skovgaardsgade. For jer, som elsker mad, vin og kunst. Rustik mad med fokus på lokale råvarer og kvalitet.