BOOKING

Gourmet i eget køkken

Hvordan tager du den lækre smag, det saftige kød og de sprødeste desserter med hjem til dit eget køkken? Restaurant Ferdinands køkkenchef, Bo Hansen, giver dig her nogle få, simple tips og tricks til, hvordan du selv tryller derhjemme.
 

1. Gå ud i haven

Hvad har du i din have, der kan bruges. Har du krydderurter, en køkkenhave, bærbuske eller dekorative blomster? Det er kun fantasien, som sætter grænser.
 

2. Hvad ligger på hylderne?

Kig rundt i supermarkedet, hvad ligger der? Hvad ser friskt ud? Hvad har jord og stilk på.
 

3. Spørg din lokale slagter

…  fiskehandler, ostemand eller andre fagfolk. Hør dem, hvad der er sæson for netop nu og køb hellere mindre, men i god kvalitet.
 

4. Giv dig tid

Hverdagen er travl, men gør det til en hyggelig aktivitet, noget I er sammen om i familien at lave mad. God kvalitetsmad tager tid at lave.
 

5. Eksperimenter

Det skal ikke være perfekt første gang. Prøv dig frem, smag til. Udfordr dig selv og køb andre grøntsager end du plejer.
 

Hvad er der sæson for i september:

  • Svampe - Karl Johan, kantareller og mange flere (det kunne blive til en hyggelig svampetur i skoven)
  • Kål – begynder at komme
  • Majs – er stadig gode
  • Rodfrugter – gå efter de små, dem der har jord og stilk på og ikke ligner nogle, som er gravet frem fra en kælder
  • Vildt – jagtsæsonen er netop begyndt

 
Ingen retter tager fire timer at lave i ren arbejdstid. Du skal f.eks. ikke stå og kigge på stegen i alt den tid, den er i ovnen, der kan du lave noget andet.

  • Køb ind til flere dage
  • Lav en madplan
  • Forbered dagen i forvejen.

 
Med lidt planlægning og struktur kan du sagtens lave lækker kvalitetsmad også på travle hverdage. Velbekomme.