BOOKING

Historie

Hotel Ritz er rent historisk en del af byplanlægningen tilbage fra 1920

"Efter en arkitektkonkurrence i 1920, blev det besluttet at stadsingeniør O. Jørgensen og arkitekt A. Høeg-Hansen skulle udarbejde en bebyggelsesplan for det omkringliggende område ved den nye Hovedbanegård. Heri indgik også Park Allé, samt planlægningen af de omkringliggende blokke, som skulle bygges i gule mursten, i samme stil som hovedbanegården.
I 1929 stod ejendommene, opført af murermester Alfred Knudsen og tømrermester E. Petersen, mellem Ryesgade (Strøget) og Banegårdspladsens vestlige hjørne færdig. I 1931 stod Pladsens vestlige ejendommene, opført af tømrermester Thomas Petersen, som optoges af det nye Hotel Ritz, så færdig."
 
Hotellet blev taget i brug i 1932 og har altid fungeret som hotel.
 

2. verdenskrig på Hotel Ritz

Hotel Ritz var stedet, trådene blev samlet i de bevægede dage i forlængelse af friheds- budskabet den 4. maj 1945. Allerede under krigen var samme hotel meldecentral for CB (Civil Beskyttelsestjeneste, red), der udløste sirenerne, når "fjendtlige" fly nærmede sig Århus. Men på Hotel Ritz mødtes modstandsledere også i al hemmelighed for at forberede overgangen til fredstid.
Det forklarer baggrunden for, at Ritz kom til at spille en vigtig rolle i afviklingen af de slagne tyske tropper, der blev sendt hjem, hvor de kom fra. Det skete under ledelse af oberst Bennike, der ankom til hotellet efter at have ledet den jyske modstandskamp fra Lyngbygård ved Lading.
 

Mindetavle på Ritz

For at fastholde den historiske funktion, som Hotel Ritz varetog i den første tid efter befrielsen, tog Mogens Skjøth i forbindelse med markeringen af 50 års dagen for den genvundne frihed i 1995 og på vegne af Frihedskampens Veteraner initiativ til, at der i hotellets reception blev opsat en mindetavle i bronze. På tavlen kan man finde navne på de mænd og kvinder, som var med i modstandsbevægelsens Jyllands- og regionsledelse.

 
Pr. 1. september 2013 købte Jens Rysgaard hotellet.
Hotel Ritz i centrum af Aarhus har i en lang årrække været tilknyttet en stor international hotelkæde, men fra den 1. januar 2014 fortsættes som medlem af den lille danske forening Small Danish Hotels, som har hyggelige kro og hoteller over hele landet.

Hotel Ritz Aarhus er ny renoveret sommeren 2014 og fremstår i dag som et lyst og stilfuldt Boutique hotel i moderne art deco stil. Nye værelser og badeværelser med interiør i lyse farver, glas og flotte stilrene møbler. Renoveringen er lavet med respekt for den historiske arkitektoniske bygning fra 1932, og bevarer den oprindelige charme fra det gamle Ritz.