BOOKING

Mangfoldige Aarhus

Eksotiske dufte og farver. Hippe kunstnere og parisisk bistrostemning. Økologi, trendy cocktails og storslåede strandvejsvillaer. I behøver ikke rejse verden rundt for at opleve mangfoldighed og unikke steder. Trods sine kun godt 300.000 indbyggere byder Aarhus på en farvestrålende pallette af oplevelser med noget for enhver smag.
 

Hvad skal I opleve:

 

Bazar vest:

Østens eventyrlige mystik. Lad jer fortrylle af eksotiske dufte, smagsoplevelser og lækre friske råvarer tilsat fremmede sprog og rytmisk musik, som gør det svært at stå stille. Smag en shawarma, som den virkelig skal laves. Få et par marokkanske snabelsko med hjem i kufferten. Gå en tur i Gellerupparken og oplev det farverige liv, der leves mellem de grå betonblokke.
 

Mejlgade:

Hip kunst med tilbagelænet attitude. En af Aarhus’ ældste gader byder på små spændende gallerier, et væld af kreative virksomheder, vintagebutikker og unikke cafeer og barer. Nyd frokosten på en parisisk bistro eller køb den som takeaway fra den autentiske italienske delikatesseforretning. En kold specialøl i eftermiddagssolen på RisRas og koncert på Gyngen om aftenen. I Mejlgade nydes livet med plads til forskellighed.
 

Frederiksbjerg:

Økologi og specialbutikker. Jægergårdsgade er pulsåren på Frederiksbjerg, og her finder I små skæve butikker med keramik, trendy skomode og frisører. Her ligger også byens eksklusive kjolebyttebutik med fokus på kvalitets design. Læg vejen forbi ”Ren kost” og smag deres uovertrufne daddelkugler. Spis økologisk på ”Fika” eller ”Khälers” og nyd en kaffe på ”Bülows kaffebar.” Frederiksbjerg er stedet for de hipstersmarter og unge familier.
 

Åen:

Aarhus’ Venedig. Her kan I hænge ud på en af de mange cafeer langs åen og nyde både brunch, frokost og middag mens byen summer omkring jer. Åen er også stedet for nattelivet med sine trendy cocktailbarer og clubber. Stemningen er afslappet i dagtimerne og høj, når mørket falder på. Mennesker mødes og musik opstår, mens ænderne giver deres besyv med fra åen.
 

Risskov:

”Hollywood boulevard.” Lej cykler og tag den smukke tur langs Aarhusbugten til Risskov. Er vejret til en badetur kommer I forbi nogle af Aarhus’ bedste strande, eller I kan lave en afstikker ind i Risskov og nyde stilheden med trækronernes susen for oven. Efter et par km. på cyklen, når I de spektakulære strandvejsvillaer, som ligger side om siden med udsigt over bugten. Her bor de rige og berømte med fantastisk arkitektur og skov og strand som naboer.
 

Shopping:

Bazar Vest, Edwind Rahrsvej. Skandinaviens største Bazar byder Jer velkommen til en oplevelse ud over det sædvanlige. Gå på opdagelse i de over 1000 forretninger, der rummer alt fra frugt og grønt, I aldrig har set eller smagt, arabiske og tyrkiske bagerier, orientalske købmænd og en stemning, som leder tankerne hen på Østens eventyrlige verden.

 
Tusind ting, Jægergårdsgade. Hvad end det er moderne boligindretning, indisk konsolbord eller retrolegetøj I går efter, så finder I det her. Butikken lever til fulde op til sit navn og er et unikt og farvestrålende univers, som skal opleves.

 
Inges tøjtempel, Mejlgade. Kvalitetsvintage med udsøgte kjoler, hatte, tasker og andre asseccories fra 1940-70erne. Ønsker I at skabe den trendy Mad Men stil, Mauds sofistikerede look eller Abbas fest og farver er Inges butik stedet at gå hen. Inge er en erfaren kvinde, der kender hver en kjole, og hun har som oftest en god historie at fortælle.

 

Mad og drikke:

Pariserbistro og italiensk delikatesse, Mejlgade.  Oli-bistro byder på frokost eller middag og fransk stemning  topklasse med rødternede duge, vinflasker på hylderne og blafrende stearinlys. Il Mercatino er byens mest udsøgte delikatesseforretning med italienske specialiteter. Stemningen oser af italiensk charme og to-go sandwichene er fantastiske.
 
St. Pauls apothek, Jægergårdsgade. Nyd byens nok bedste cocktail i en autentisk stemning. Det gamle apotek er ombygget til trendy bar med øje for dets over 100 årige historie. Her kan I bl.a. få serveret apothekerens særlige kur med tilhørende middag i høj klasse.
 
Kähler Villa Dinning, Grenåvej. Den elegante strandvejsstemning fylder den hvidpudsede Villa, hvor I møder op samme tidspunkt som alle andre gæster og middagen slutter kl. 21.30.  Mad og vin er i særklasse og stemningen intim og uformel trods den mondæne adresse.