BOOKING

Michelin restauranter Aarhus

Michelin guide Århus: Oplev de 6 bedste Michelin restauranter i Aarhus

Ønsker du at udvide din kulinariske horisont med et besøg på en prestigefyldt Michelin-restaurant? Så er Aarhus stedet for dig.

 

Smilets By har fået hele tre nye grunde til at smile op til begge øre. Michelin-guiden har været en tur forbi Aarhus igen i år og tildelt tre aarhusianske restauranter eftertragtede Michelin-stjerner. Men det er ikke alt; Michelin-guiden har mange pæne ord at sige om adskillige restauranter i Aarhus – både med vellavet mad og pris in mente.

 

Vi giver dig her en guide til din ultimative Michelin-oplevelse i Aarhus – en gastronomisk forkælelse, du ikke vil gå glip af på dit ferieophold i Danmarks næststørste by, Aarhus.

 

Restaurant Substans – Fransk Michelin-køkken med finesse for øje

Restaurant Substans har før modtaget et ekstraordinært skulderklap i form af en fornem Michelin-stjerne – og i år er ingen undtagelse. Den franskinspirerede restaurant fik igen i år tildelt en eftertragtet Michelin-stjerne grundet køkkenets udsøgte madlavning med finesse, distinkte smagsnuancer og stimulerende kombinationer i højsædet.

 

Når du træder indenfor i restaurantens spiseområde, møde du en afslappende atmosfære med minimalistisk borddækning og interiør, som afspejler det franske islæt. Der er således blevet kælet for detaljerne – både hvad angår mad og indretning.

 

Restaurant Substans har ligeledes fokus på friske og økologiske råvarer, der sikrer fransk cuisine med høj kvalitet og velsmag.

 

Det økologiske element kan desuden afkodes på vinkortet, da Restaurant Substans også tilbyder anderledes, ufiltrerede vine, produceret uden alt for mange kemiske tilsætningsstoffer. Dog kan du også finde de mere klassiske vine på vinkortet, hvis dette passer bedre til anledningen.

 

Besøg Restaurant Substans og bliv en udsøgt Michelin-oplevelse rigere.

 • Adresse: Frederiksgade 74, 8000 Aarhus C
 • Gåafstand fra Hotel Ritz: 450 m

 

 

Restaurant Gastromé – Michelin-belønnet innovation og modernitet

Igen i år er Restaurant Gatromé blevet belønnet med en eksklusiv Michelin-stjerne for dens innovative og eksperimenterende landkøkken, der kokkerer moderne mad af råvarer i den højeste kvalitet.

 

Med placering i det attraktive Latinerkvarter, byder Gastromé dig velkommen indenfor i idylliske rammer med et halvåbent køkken og hvide vægge dekoreret med moderne kunst.

 

Du kan tage plads om de runde borde og blive serveret udsøgt gourmetmad, der afspejler nytænkning, kompromisløshed og høj kvalitet; i Gatromés køkken er begrænsninger et fy-ord. Der bliver således ikke sparret på originalitet, modernitet og eksperimenterende madkunst.

 

Udover den delikate gourmetmad tilbyder restauranten også nøje udvalgte øl og vine, der alle er økologiske eller biodynamiske. Gatromés kokke er desuden ikke bange for at anvende krydderurter og krydderier plukket direkte fra Vilhelmsborgskoven.

 

Afprøv madinnovation i Michelin-klassen med et besøg på Restaurant Gastromé.

 • Adresse: Rosengade 28, 8000 Aarhus C
 • Gåafstand fra Hotel Ritz: 1 km

 

 

Restaurant Frederikshøj – Michelin-restaurant med gastronomi i eliteklassen

For andet år i træk kan Frederikshøj hænge en Michelin-stjerne op på medaljevæggen – og med god grund. Med den prisbelønnede stjernekok, Wassim Hallal, i spidsen, serverer det moderne køkken gourmetmad, der afspejler nytænkning, kreativitet, æstetik og velsmag. Retterne er kokkereret af de bedste, årstidsprægede råvarer og skabt med diverse stilistiske greb.

 

Michelin-guiden påpeger desuden restaurantens moderne og luksuriøse beliggenhed, indretning og IPad menukort, som prikken over det ellers veletablerede i. Du vil således opleve gastronomi i verdensklasse, imens du nyder den idylliske udsigt ud over have og hav – med Marselisborg slot som nabo.

 

Tag på en gastronomisk Michelin-rejse, der er intet mindre end en konge værdig. 

 

 • Adresse: Oddervej 19, 8000 Aarhus C
 • Gåafstand fra Hotel Ritz: 3 km

 

 

Restaurant Pondus – prisbelønnet øko-bistro

Selvom Restaurant Pondus endnu ikke har fået tildelt en Michelin-stjerne, har Michelin-guiden 2016 belønnet den med en Bib Gourmand-pris, hvilket uddeles til restauranter, der leverer god kvalitetsmad til rimelige priser.

 

Restaurant Pondus har som ambition at kombinere det danske køkken med den franske stil i form af bistro-udtrykket. Du kan således slappe af i de hjemlige omgivelser og nyde dejligt dansk mad skabt med økologi og enkelthed for øje.

 

Michelin-guiden har desuden beskrevet restaurantens retter som smagfulde, farverige og af høj kvalitet.

 

Besøg Restaurant Pondus og få lækkert kvalitetsmad til fornuftige priser.

 • Adresse: Åboulevarden 51, 8000 Aarhus C
 • Gåafstand fra Hotel Ritz: 800 m

 

 

Restaurant Hærværk – Michelin-anerkendt mad med lokale råvarer i fokus

Ligesom Pondus har Restaurant Hærværk modtaget Michelin-guidens Bib Gourmand-prisen i år for deres kombination af god mad og fornuftige priser.

 

Denne restaurant serverer kvalitetsmad efter årstidens lokale råvarer, og lader sig således diktere af de råvarer, der er tilgængelige. Menuen ændres derfor dagligt, hvilket Michelin-guiden anser som positivt og forfriskende. Michelin-guiden skildrer desuden Hærværks mad som rustikt, smagfuldt og med et raffineret aftryk.

 

Gæster du Restaurant Hærværk, vil du derfor opleve uforudsigelighed og solidt håndværk.

 

Smag på årstidens råvarer med et besøg på Restaurant Hærværk.

 • Adresse: Frederiks Alle 105, 8000 Aarhus
 • Gåafstand fra Hotel Ritz: 650 m

 

 

MASH – Steak House med kød i topkvalitet

Hotel Ritz er stolte over at huse et af Danmarks bedste American Steak House-inspirerede restauranter, som tilmed er blevet omtalt i årets Michelin-guide.

 

Michelin-guiden beskriver MASH som indbydende og moderne med farverige ko-dekorationer og båse med rødt læderbetræk. Anmelderne er desuden begejstret over kødets topkvalitet og perfekte tilberedning samt det lækre tilbehør, der komplimenterer kødet på bedste vis.

 

Derudover har Michelin-anmelderne bemærket restaurantens interessante vinkort og muligheden for at nyde maden udenfor.

 

Sæt tænderne i et perfekt tilberedt stykke kød på MASH.

 • Adresse: Banegårdspladsen 12, 8000 Aarhus C
 • Gåafstand fra Hotel Ritz: 0 m

 

 

Kombiner dit hotelophold med en udsøgt Michelin-oplevelse

Er du blevet fristet til at besøge Smilets By og opleve gastronomi i verdensklasse?

 

Disse 6 Michelin-anerkendte restauranter i Aarhus vil tage dig med på en kulinarisk rejse, der er værd at skrive hjem om. Du kan booke din næste overnatning i Aarhus her og blive en Michelin-oplevelse rigere.

 

Hotel Ritz er perfekt placeret i hjertet af Aarhus – tæt på diverse caféer, cocktailbarer, kulturelle attraktioner og Michelin-restauranter. Vi tilbyder både enkeltovernatninger samt adskillelige weekendophold og miniferier – alt efter dit behov.

 

Besøg Danmarks næststørste by og forkæl dine sanser med en eksklusiv Michelin-oplevelse!