BOOKING

Restaurant Ferdinand

Dynamisk og hyggeligt med højt til loftet

Når havnens fiskehus ringer ind med friskfanget pigvar, kommer det på aftenens menu. Hos restaurant Ferdinand er menuen fleksibel og overraskende, men gæsterne er altid sikret høj kvalitet og god stemning.
 
Lyde fra potter og pander blander sig med gæsternes snakken og musikken i baggrunden. De mange dufte smyger sig rundt i lokalet med kokkenes ordrer imellem. På restaurant Ferdinand ligger køkkenet midt i restauranten, så du som gæst har frit udsyn til, hvordan der trylles.

 

Show og stemning

”God stemning er et nøgleord her,” fortæller Bo Hansen, køkkenchef på Ferdinand, ”Når folk går herfra, skal de huske os for den hyggelige stemning og gode mad. Der er ikke forskel på, om du spiser her tirsdag eller lørdag. Her er kvaliteten altid høj og stemningen det samme.”
 
Den erfarne køkkenchef oplever, at mange gerne vil sidde tæt på køkkenet, for at få alle detaljerne med. ”Det er faktisk lidt show over det,” siger han.
 

Sæsonens råvarer

Sommermad om sommeren og vintermad om vinteren. Sådan beskriver Bo Hansen Ferdinands menu. Her bliver brugt de råvarer, som netop står for døren. Lige nu bliver der revet mange trøfler over tallerknerne, serveret svampe og køkkenchefen har netop været i haven og hente friske efterårs hindbær:
 
”Vi laver mad efter de råvarer, der er til rådighed og passer til sæsonen. Du får ikke små kartofler på tallerkenen i november, men til gengæld de lækreste søde rødbeder, store bagekartofler og saftige rodfrugter.”
 

Det inspirerende køkken

Uden fast menu er der plads til at eksperimentere, og det bliver brugt i stor stil:
 
”Alle her er passioneret om deres arbejde. Kommer én med inspiration fra en ferie til en ny smagssammensætning eller ret, så skal det prøves af. Ikke så meget snak, men action. Vi er et team med plads til ideer, som kan finpudses hen af vejen.”
 
Køkkenchefen oplever yderst sjældent, at gæster ikke kan lide maden, men han oplever ofte, at de prøver noget nyt og bliver positivt overraskede.
Restaurantchef, Restaurant Ferdinand