BOOKING

Tapas restauranter

Tapas-restauranter i Aarhus

Tapas-traditionen har taget Aarhus med storm. Således byder byen i dag på en række restauranter, hvor du kan bestille den traditionsrige spise fra Spanien. Restauranter, som er oplagte at slå et smut forbi i forbindelse med et ferieophold i Aarhus.

 

Tapas er en bred betegnelse for en række små måltider, som bliver sat sammen til et større. Det kan bestå af både kolde og varme retter og være med eller uden brød. Derfor anbefaler vi at læse de enkelte tapas-restauranters menukort på forhånd, så du kan se, om stedet har det, du søger.

 

Vi hjælper dig her godt på vej mod det rette spisested. I denne guide har vi nemlig samlet 7 aarhusianske restauranter, hvor tapas er en central del af menuen.

 

CANblau - Spanske delikatesser

Når det gælder aarhusiansk tapas, kommer vi ikke uden om CANblau. På denne populære restaurant er der nemlig fuldt fokus på tapas - og intet andet. Da tapas jo som bekendt er en deleret, anbefaler CANblau deres gæster at bestille og dele de mange små retter, så I alle kommer godt rundt om smagsnuancerne.

 

Skulle du være FC Barcelona-fan, vil du føle dig særligt hjemme på denne tapasbar. Spisestedets inspiration fra Catalonien - med fodboldholdet i centrum - skinner nemlig tydeligt igennem.

 

 • Adresse: Klostertorvet 9, 8000 Aarhus C
 • Afstand til Hotel Ritz: 1,1 km

 

Forlæns & Baglæns - Tapas på Jægergårdsgade

Her har vi at gøre med en hyggelig og afslappet kombineret tapas- og cocktailbar. Det betyder, at du kan nyde dagens udvalgte tapasretter (se tavlen i restauranten) sammen med én eller flere af de lækre cocktails: F.eks. Dry Martini Cocktail, Mojito eller Margarita. Ligesom du naturligvis kan nyde din tapas med mere traditionelle drikke som øl eller et glas vin.

 

 • Adresse: Jægergårdsgade 23, 8000 Aarhus C
 • Afstand til Hotel Ritz: 600 m

 

Rick's

Med kemia-retterne ("små måltider") finder du på Rick's den marokkanske udgave af tapas. Således adskiller menukortet sig fra de fleste spanskinspirerede restauranter ved at byde på anretninger med f.eks. grillet lam, Harrira suppe og Briouat. Er du filminteresseret med hang til klassikere? Så er et besøg hos Rick's en særlig oplevelse for dig: Restaurantens navn stammer nemlig fra filmklassikeren Casablanca, og denne inspiration går naturligvis igen i musik såvel som indretning.

 

 • Adresse: Frederiks allé 92, 8000 Aarhus C
 • Afstand til Hotel Ritz: 500 m

 

Pica Pica

Med Pica Pica får du en vinbodega, som er helt nede på jorden. Det ses bare af navnet, som ifølge dem selv betyder noget i retning af mad, som er lige til at "nippe nappe" - eller hvad vi på vores breddegrader kunne kalde "fingermad, som vi deles om". Pica Pica nævner selv retterne Boles de Picolat og Montaditos - vær dog opmærksom på, at deres udvalg ændrer sig hele tiden alt afhængig af sæson, tilgængelige råvarer og kokkens temperament.

 

Som betegnelsen ”vinbodega” antyder, er fokus særligt på vin, når det kommer til hvilke drikke, der komplementerer tapassen. Vinbodegaens tjenere vil derfor ofte have en underholdende historie klar om vinens oprindelse, deres møde med vinbonden m.v.

 

 • Adresse: Vester Allé 15, 8000 Århus C
 • Afstand til Hotel Ritz: 750 m

 

Tapas & Paella - Casa de Antonio

I "Antonios hjem" får du hyggelige omgivelser, ægte spansk stemning, rimelige priser - og frem for alt lækkert og varieret tapas. I køkkenet står en spansk kok, som sikrer den ægte spanske autencitet i anretningerne. Således byder menuen på en række klassiske tapas-retter med ingredienser såsom oliven, lufttørret serrano, chorizo, manchego-ost; naturligvis med mulighed for servering sammen med lækkert, hjemmelavet brød.

 

Er du ude efter en god frokostanretning, er det særligt oplagt at slå et smut forbi netop Tapas & Paella: Her kan du nemlig få tapas til frokost for kun 119 kr.

 

 • Adresse: Frederiksgade 52, 8000 Aarhus C
 • Afstand til Hotel Ritz: 550 m

 

Morena Mia - Tapas-bar med ren gastronomi

Den eksklusive. Der er kun plads til 12 siddende gæster hos Morena Mia... Og heller ikke menukortets udvalg er stort. Til gengæld er stedets tapas og mad i al almindelighed af meget høj kvalitet. Her bliver der nemlig for alvor kælet for detaljerne. Dette giver sig til udtryk i tapas, som ikke blot smager godt - men som også er en fryd for øjnene. Reserver derfor trygt bord på Morena Mia, hvis du vil kombinere tapas med gourmet - og du er villig til at betale det ekstra, som det koster, når du skal have det bedste.

 

 • Adresse: Nørre Allé 98, 8000 Aarhus C
 • Afstand til Hotel Ritz: 1,1 km

 

Dania Tapas & Sandwich

Til den lette sult. Denne mindre tapas- og sandwichbar er mere beregnet til hurtig take away end de fleste af de andre spisesteder på listen. Desuden er den også noget billigere end gennemsnittet. Således kan du få serveret et tapas-fad med alt hvad hjertet gebærer af ost, skinke, chorizo, oliven m.v. til blot omkring 100 kr. per person... Og er du mere til sandwich, byder de også her på et stort udvalg - fx med parmaskinke, kylling & pesto eller serrano.

 

 • Adresse: Frederiks Allé 60, 8000 Aarhus C
 • Afstand til Hotel Ritz: 350 m

 

Hotelophold & tapas i Aarhus

Er den stille sult efter aarhusiansk tapas for alvor begyndt at trænge sig på nu? Så hold dig ikke tilbage med at booke en overnatning i Aarhus hos Ritz. Hvad end du er ude efter en byferie, et romantisk ophold eller skal på forretningsrejse, bringer vores placering i hjertet af byen dig helt tæt på dér, hvor tingene sker - og hvor du kan finde tapas inden for 500 meter!