BOOKING

Top 10 seværdigher i Aarhus

Inspirationsguide

 

Oplev byens flotteste udsigt i alle regnbuens farver på ARos, mød fortidens mennesker i Den Gamle By og slip det indre barn løs i Tivoli Friheden. Aarhus bugner af sjove og spændende seværdigheder, og vi har håndplukket 10 af de bedste. Specielt til jer.


ARoS Aarhus Kunstmuseum

 • Hvad: ARos er hovedmuseet inden for kunst i Aarhus, og er et enestående internationalt billede- og oplevelseshus for børn og voksne. Både arkitekturen og kunsten er i international klasse, og begge byder på oplevelser af høj karat: Fra lys til gys, fra holdning til underholdning, fra lystvandring til udfordring. På toppen af ARoS kan I opleve Olafur Eliassons Your rainbow panorama, og her kan I kigge ud over byen gennem regnbuens mange farver. 
 • Hvor: Aros Allé 2, 8000 Aarhus C


Den Gamle By

 • Hvad: Den Gamle By er en unik seværdighed i verdensklasse. Her kan I møde fortidens mennesker, se deres stuer og køkkener og nyde duften i det gamle bageri. I kan prøve lege fra gamle dage og gå på opdagelse i museets store udstillinger. Den Gamle By huser mere end 75 historiske bygninger, udstillinger, boliger, butikker og værksteder - i et stort "Levende Museum". 
 • Hvor: Viborgvej 2, 8000 Aarhus C


Tivoli Friheden

 • Hvad: Tivoli Friheden er Aarhus’ forlystelsespark placeret i gåafstand fra centrum i den skønne Marselisborg skov. Her kan I boltre jer på 4 rutsjebaner, 40 forlystelser, boder, spil, legepladser og det helt nye live-kampspil, Lasergame. Der er oplevelser for både børn og voksne. Tivoli Friheden byder på flere spisesteder, men I kan også selv medbringe maden og grille bøfferne på de idylliske grill-pladser. 
 • Hvor: Skovbrynet 5, 8000 Aarhus C


Moesgaard Museum

 • Hvad: Moesgaard Museum tilbyder en kulturhistorisk museumsoplevelse i international klasse med arkæologiske og etnografiske udstillinger. På Moesgaard Museum kommer I tæt på menneskene bag de udstillede genstande gennem scenograferede og dramatiserede fortællinger. Oplev blandt andet Nordeuropas mest kendte moselig, Grauballemanden, der i 1952 dukkede frem under tørvegravning i Nebelgaard Mose nær Grauballe i Midtjylland.
 • Hvor: Moesgård Allé 15, 8270 Højbjerg


Marselisborg Slot

 • Hvad: Marselisborg Slot er Regentparrets sommerresidens. Slottet er omgivet af en park i engelsk stil med små søer, en rosenhave og en række kunstværker. Slottet er ikke åbent for offentligheden, men slotsparken er åben for publikum, når den kongelige familie ikke har residens på slottet. Der er vagtskifte med Den Kongelige Livgarde kl. 12.00 i de perioder, hvor Dronningen opholder sig på slottet. Det er en helt speciel oplevelse at besøge slotsparken.
 • Hvor: Kongevejen 100, 8000 Aarhus C


Kvindemuseet

 • Hvad: Museet er et af verdens få kvindemuseer og ligger i byens gamle rådhus fra 1857 i centrum af Aarhus. I disse historiske rammer sættes der fokus på kvinders liv. Følg historiens lange udvikling i museets basisudstilling ”Kvindeliv fra urtid til nutid”. Stenalderkvinde, helgeninde, husmor, borgerskabskvinde, feminist og karrierekvinde. Forskellige kvinderoller og iden­titeter. Om kvinder, der brød grænser, og om dem, der fulgte normerne.
 • Hvor: Domkirkepladsen 5, 8000 Aarhus C


Marselisborg Dyrehave

 • Hvad: Syd for Aarhus By i Thors Skov, der en del af det store Marselisborg-Moesgård skovkompleks, ligger Dyrehaven. Indhegningen rummer en flot bestand af sika- og dådyrvildt samt vildsvin i en indhegning for sig. Der er fri adgang for publikum i alle døgnets lyse timer. Men husk, at selvom I kan gå rundt mellem dyrene, er de ikke kæledyr, og i visse situationer kan de være farlige.
 • Hvor: Ørneredevej 6, 8270 Højbjerg


Væksthusene og Botanisk Have

 • Hvad: Væksthusene er spændende attraktion i hjertet af Aarhus. Her kan I gå en tur gennem nogle af jordens klimazoner og opleve fascinerende planter og spændende formidling. Botanisk Have er en af de største og ældste parker i Aarhus, og det er samtidig en af de mest besøgte. Her kan I opleve alverdens planter midt inde i byens centrum, og haven byder på et væld af spændende oplevelser for alle sanser - uanset om I er til ro og stilhed eller sjov og aktivitet. 
 • Hvor: Møllevejen 10, 8000 Aarhus C


Latinerkvarteret

 • Hvad: Latinerkvarteret fik sit nuværende navn i 1990erne, da det har mange lighedstræk med det kendte kvarter i Paris af samme navn. Latinerkvarteret er den ældste bydel i Aarhus og byder på mange fristelser. Latinerkvarterets særegne charme fuldendes i en perfekt blanding mellem de mange specialforretningers spændende udbud, kunsthåndværkernes værksteder og de mange caféer og restauranters indbydende menukort.
 • Hvor: Mejlgade, Guldsmedgade, Badstuegade, Klostergade, Volden, Studsgade, Borggade, Rosensgade, Graven, 8000 Aarhus C


Musikhuset Aarhus

 • Hvad: Musikhuset Aarhus byder på rigtig mange flotte forestillinger og samtidig på mange muligheder for at kombinere og koble ekstra oplevelser på det, som foregår i salene. Musikhuset Aarhus er nemlig hjemsted for både Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus Symfoniorkester, Den Jyske Opera, Børneteateret Filuren og har desuden en lækker restaurant og cafe, som giver jer mulighed for at nyde en dejlig middag kombineret med de mange kulturelle oplevelser.
 • Hvor: Thomas Jensens Allé 1, 8000 Aarhus C
   

Book en weekendtur til Aarhus

Find priser på de ønskede datoer Book her